Vårt företag idag

Heberleins, ett namn två företag…

 

Heberleins består idag av två separata företag; Heberleins i Båstad AB (Charkuteriet)

respektive Heberleins Delikatess Kött och Chark AB (Butiken).

Heberleins Delikatess Kött och Chark AB

Heberleins Delikatess Kött och Chark AB bedrivs som kombinerat hemcharkuteri med butik och även försäljning av livsmedel på kulinariska Bjärehalvön. I butiken sker en småskalig och unik tillverkning av korvar, skinkor m.m. som endast säljs på plats över disk. Vidare finns ett stort sortiment av allehanda kött- och delikatesser samt ostar, med gammeldags manuell betjäning. Heberleins Delikatess kött och chark tillhandahåller även Catering för avhämtning.

Gemensamt för de båda företagen är att verksamheten vilar på en solid grund av tradition och yrkeskunskap. I våra produkter finns endast kött från ox, gris och kalv från Svenska gårdar. Senor, svål, lunga och hjärta förekommer aldrig i produkterna. Blodplasma, färgämnen och kemiska produkter är bannlysta.

Produkterna röks på gammeldags vis över en pyrande spånbädd av bok eller enris. God mat kräver råvaror av fin kvalitét som sköts och bereds med omsorg.

 

I charkdisken i Butiken har fokus, glädjande nog, mer och mer hamnat på det lokalproducerade/certifierade köttet och vi erbjuder idag bl.a. majskyckling från Vikingfågel i Munka Ljungby , premiumoxkött av köttrasen Limousin och fläskkött av Hampshireras ifrån Karlsfälts gård. Detta gäller likaså för den välsorterade ostdisk med produkter ifrån bl.a. Skottorps mejeri och Möllans ost.

Mat-3-44
Mat-2-86re

Heberleins i Båstad AB

Heberleins i Båstad AB är en renodlad charkuteriproducent som levererar produkter i form av korvar, skinkor och pastejer till grossister, butiker och restauranger runt om i Sverige.

Utmärkelser

Familjen Heberleins verksamhet vilar på en solid grund av tradition och yrkeskunskap.

Därom vittnar alla de diplom och utmärkelser som pryder väggarna i charkuteriet och butiken hemma i Förslöv.

Familjen har fått diplom av bl a Gastronomiska Akademin, som delas ut av gourmeten Tore Wretman, Lilla Sällskapet.
Två gånger av tidskriften Gourmet och ”Det goda bordets kultur”

Vi kan catering

Som cateringföretag är vi på Heberleins Delikatess flitigt anlitade när det gäller exempelvis
festmenyer och bufféer och mycket mer.